Bővebben a szennyvízátemelésről

Jelentős különbség van a szennyvízszivattyúk és a szennyvízátemelő berendezések, illetve az úgynevezett szennyezett víz-szivattyúk között.

Szennyvízátemelés

Szennyvízszivattyúk
Szennyvízátemelők
Nagy teljesítmény

Szennyezettvíz átemelés

Az úgynevezett szennyezettvíz a mosdókagylóban, mosogatóban, zuhanyzóban, mosógépben
keletkező elhasznált víz, ami szilárd részeket nem tartalmaz.
Az ilyen víz átemelésére szolgáló szivattyúk és átemelő berendezések könnyűek, kompaktak,
könnyen kezelhetőek, ezért lakossági használatban igen elterjedtek, de fontos, hogy a vízbe kerülő
szilárd részeket nem tudják továbbítani, azok könnyen okoznak bennük dugulást.

Családi házak szennyvízátemelése

A merülőmotoros búvárszivattyúk fejlődésével lehetővé vált a szennyvíz szivattyúzása, magasabb szintre történő átemelése. Ez a régebben elérhetetlennek tűnő megoldás ma már rutinfeladat, a jó minőségű szennyvízszivattyúknak és üzembiztos szennyvízátemelőknek köszönhetően. 

Szennyvízátemelő berendezések használatával könnyedén megoldható mélyfekvésű ingatlanok, csatornaszint alatti helyiségek szennyvízátemelése. Újépítésű területeken költségtakarékos megoldás a nyomott szennyvízelvezetés, ahol minden családi háznál megtalálható egy szennyvízátemelő. A letelepített szennyvízátemelők közös gerincvezetékbe nyomják a szennyvizet.

Ipari létesítmények, telephelyek szennyvízátemelése

A gyárak, csarnokok, cégtelephelyek szennyvizének átemelése, nagyteljesítményű átemelő szivattyúkkal történik, általában ikerszivattyús kivitelben. Az ikerszivattyú lényege, hogy két egyforma szennyvízszivattyút építenek be az aknába. A két szivattyú váltott üzemben működik, így azonos mértékben használódnak el. Ez növeli a befektetés megtérülésének értékét, hosszabb élettartamot biztosítva. További előnye a meghibásodás miatti leállások elkerülése üzemzavar esetén, illetve állandó magasfokú üzembiztonság fenntartása.

Csúcsfogyasztás esetén a két szivattyú egyszerre nyomja a szennyvizet. Ha az egyik szivattyúnál üzemzavar történik, akkor a másik lép üzembe.

Vendéglátóegységek, éttermek, fittness termek, szépségszalonok szennyvízátemelése

Elsősorban a belvárosokban elterjedt megoldás a régi pincehelyiségek hasznosítása üzletként, kifőzdeként, étteremként, fittness teremként és egyéb módokon, ahol csak szennyvízátemelő berendezés segítségével valósítható meg a szennyvíz elvezetése.

Az ilyen helyekre telepített szennyvízátemelő berendezések igen magas üzembiztonsággal működnek. Az átemelő aknák nagyobb tároló kapacitással rendelkeznek, mint a családi házakhoz használt átemelő aknák. A szennyvízszivattyúk erősebbek, nyomatékosabbak, mint a lakossági célokra használt átemelő szivattyúk. Az átemelők készülnek egy és háromfázisú kivitelben is.

Amikkel dolgozunk

Megbízható, strapabíró eszközökkel szolgáljuk ki a megrendelők igényeit.

Kérjen ajánlatot

szennyvízátemelő berendezés tervezéséhez, telepítéséhez, karbantartásához