Biológiai szennyvíztisztítók

Biológiai szennyvíztisztítók ismertetése

A biológiai szennyvíztisztítók célja, hogy a háztartásokban, közületi ingatlanokon vagy ipartelepeken keletkezett szennyvizet különböző folyamatokon keresztül kezeljük, megszűrjük, és az így létrejött tisztított szennyvizet újrahasznosítjuk, ezzel tehermentesítve a környezetet, valamint lecsökkentve és megtakarítva az általunk amúgy is felhasznált vízmennyiség jelentős részét, akár 50%-nál is többet. Nyilvánvaló, hogy ezzel a megoldással egyrészt jelentős költségeket spórolunk meg, és emellett még környezettudatos életet is élünk.

Környezettudatos megoldások

Környezettudatos megoldások

Természetesen az újrahasznosított víz nem lesz alkalmas emberi fogyasztásra, viszont számos olyan környezeti terület van, amelyhez elegendő tisztasággal fog rendelkezni, úgymint növények öntözése a gyökérzónában és környezetbarát módon elszikkasztható a talajban, környezetkárosítás nélkül.

 


Biológiai szennyvíztisztítók alkalmazási területei

Kiváló megoldásnak kínálkozik ott, ahol nincs közműhálózat vagy túl költséges lenne rácsatlakozni és nem érné meg kiépíteni. Kisebb településeken szennyvíztisztító telep kialakítása általában nem lehetséges.

Biológiai szennyvíztisztító berendezéseink többfajta méretben állnak rendelkezésre, akár egy néhány fős család felhasználási kapacitásától egészen több száz ember szennyvíz kibocsátásának kezelését végző berendezésekig.

Technikailag a biológiai szennyvíztisztítás egy komplex folyamat, amely több részletben megy végbe. A szennyvizet mechanikusan és biológiailag is megtisztítjuk, a szilárd szennyeződéseket kiválasztjuk, a nehezen lebontható szerves anyagokat pedig könnyen lebontható szerves anyagokká alakítjuk, majd az ülepítés során szétválasztjuk a keletkezett iszapot a tisztított szennyvíztől.

Habár a folyamat többrétű, az egészet egy komplex berendezés végzi, amelynek kialakítása egyszerű, könnyen és egy részben beépíthető.

Biológiai szennyvíztisztito

Biológiai szennyvíztisztitó

Biológiai szennyvíztisztitó

Biológiai szennvíztisztítás

 

 

 

 

 

 

 

….